מונסטרה מאנקי טיפול, תנאי גידול וטיפים לייחור

מונסטרה מאנקי הנו צמח טרופי ששייך למשפחת מונסטרה. מדובר בצמח ביתי פופולארי שניחן בעלים משוסעים, משתפלים ושבעיקר ידועים בזכות החורים המרהיבים.

הצמח ניחן ביכולת טיפוס, הוא רב שנתי ונחשב כבעל קצב צימוח בינוני. כמו כן, ראוי לציין שמונסטרה מאנקי קל לגידול ואף מרתק לדעת שהוא יודע לנבא גשם.

האומנם? ובכן אין מדובר בעוד אגדה אורבנית, אלא בעובדה חיה: לקראת ימים גשומים העלים מתמלאים בטיפות זעירות. מכאן שאם רוצים לדעת האם לצאת מהבית עם מטרייה, פשוט בוחנים את מראה העלים.

מונסטרה מאנקי תנאי גידול

כיאה למשפחת מונסטרה, מונסטרה מאנקי קל לטיפול. אם רק תציבו אותו באזור מואר חלקית, הוא יסתדר נהדר. הצמח זקוק לחצי שמש חצי צל, כאשר יש להימנע מחשיפה לשמש ישירה לאורך זמן.

מכאן שאם ממקמים בבית, תדאגו למקום מואר, ואם ממקמים בחוץ, תדאגו למקום מוצל.

מבחינת המיקום האידיאלי, צמח מונסטרה מאנקי מתאים לגידול בגינה, במרפסת וכמובן שגם בתוך הבית.

מוטב להשקיע במצע מאוורר (לטובת ניקוז נוזלים) ומעורבב, דוגמת מצע אדמה פרלייט/קוקוס גס.

מונסטרה מאנקי טיפול

  • טמפרטורה – מונסטרה מאנקי אוהב טמפרטורה יחסית גבוהה.
  • דישון – מונסטרה מאנקי יראה בשיאו אם רק תקפידו לדשן בקיץ מדי שבועיים, ובחורף מדי חודש/חודש וחצי. כמו כן, עדיף לבחור בדישון אורגני.  
  • לחות – כיאה לצמח טרופי, מונסטרה מאנקי יעריך תוספת מלאכותית של לחות. כל שנדרשים לעשות זה לרסס אל העלים במים רגילים כפעמיים בשבוע, או להציב בסמיכות קערת מים (ניתן לקשט בחלוקי נחל).
  • השקיה – מבחינת מונסטרה מאנקי השקיה, הטיפול פשוט ביותר. מונסטרה מאנקי לא זקוק להשקיה מרובה, אם כי כן יש להקפיד להשקות פעמים בשבוע, עד למצב של נגירה. כיצד יודעים אם נחוץ להשקות? פשוט מכניסים את האצבע כ2 ס”מ פנימה ובוחנים האם האדמה רטובה. האדמה יבשה? הגיע העת להשקות.

חשוב לדעת: מונסטרה מאנקי רגיש לעודף מים.

צמח מונסטרה מאנקי

ייחור ממונסטרה מאנקי

מאוד קל לייצר ייחור ממונסטרה מאנקי, וזאת כיוון שיש לצמח שורשי אוויר. כל שנדרשים לעשות זה לחתוך שורש אוויר (לפני המפרק), להציבו בעציץ עם אדמה (או אפילו רק באגרטל עם מים) וזהו – יש לכם מונסטרה חדש.

ייחור מונסטרה

מטפס או נשפך? תלוי בצורת הגידול!

לבחירתכם מונסטרה מאנקי מטפס, או נשפך. מונסטרה מאנקי הנו אחד מהצמחים הדקורטיביים שיותר מומלצים עבור הבית, הפטיו, שידת הכניסה, המשרד ושאר מוקדי פנים מעוצבים.

מדובר בצמח קטן ממדים שגם מתהדר בצורת עלים נשפכת ואם מציבים במרכז הצמח מוט מוס, מסייעים לו לטפס. מכאן שמאותו צמח ניתן להשיג מגוון נרחב של מופעים, תלוי באיזו שיטת גידול בוחרים.

מעניין לדעת

  • פריחה – מונסטרה מאנקי פורח כל השנה בגוון ירוק חיוני למראה.
  • פרי – למונסטרה מאנקי יש פרי טעים במיוחד.
  • עלים מבריקים – מבקשים להתגאות במראה הייחודי של העלים? אם רק תקפידו לנקות אבק מן עלים באמצעות מטלית שספוגה קלות בחומץ תפוחים, תזכו בצמח מבריק ביותר.
  • מיקום בעייתי – אומנם מדובר בצמח טרופי דקורטיבי שמרענן כל פינה, אך מוטב שלא להציבו בחדר השינה, וזאת כי הוא צריך הרבה חמצן.
  • שורשי אוויר – מונסטרה מאנקי ניחן בשורשי אוויר, ועל כן אם הצמח שלכם חיוני, ורוצים ליהנות מגידול שנע כלפי מעלה, מוטב להציב במרכז “מקל מוס” (מדובר במקל שמסייע לצמח לטפס).
  • גובה – צמח המונסטרה מאנקי יודע להגיע לגובה של 25 ס”מ ואף לגובה של 60 ס”מ. מאוד תלוי מהי שיטת הגידול.
  • גוון – ככול שמונסטרה מאנקי ייחשף ליותר אור, כך הגוון של העלים יהיה יותר נוכח.
  • כינוי – העלים המחוררים חייבו את הצמח הייחודי לקבל שם שגם הוא ייחודי, ועל כן באנגלית נוטים לכנות אותו “גבינה שוויצרית” (על שם החורים כמובן).
  • זנים – קיימים מספר זנים, כאשר מונסטרה מאנקי ידוע כגרסה המוקטנת של “מונסטרה דלסיוסה”, עובדה שהופכת את העציץ לאידאלי עבור נוי ביתי/ משרדי.
מונסטרה מאנקי טיפול

סיכום

צמח טרופי מרשים למראה שלא צריך פריחה מפוארת – העלים המחוררים לא רק מרהיבים, אלא גם מטמיעים אווירה טרופית בכל פינה.

מתעניינים? גם אם אינכם גננים מחוננים, נראה שאת מונסטרה מאנקי תצליחו לגדל היטב. הצמח אינו נחשב רגיש והוא אינו דורש השקיה מרובה. רק תמצאו לו פינה נאה ויחסית מוארת, והוא יסתדר נהדר.

מכאן שרק נותר לבחור האם מבקשים לגדלו כלפי מעלה, או לחלופין לאפשר לו הישאר קטן ממדים.