פיקטוס

פיקטוס נקרא גם פוטוס תאילנדי אוסקינדפסוס, ובדיוק כמו בן דודו הבוטני פוטוס הוא נחשב לאחד מצמחי הבית הקלים ביותר לגידול. שניהם בני משפחת ארום. הם גפנים טרופיים ירוקי עד שאינם עמידים בפני קור. זו הסיבה שפוטוס גדל בדרך כלל בתוך הבית.

מה שמבדיל בין פיקטוס לפוטוס הוא הגוון של העלים שלו. לעלים בצורת לב יש כתמים אפורים כסופים, מה שגורם להם להיראות כמעט מבריקים ומוסיף למשיכה הוויזואלית של הצמח. עוצמת הגוון תלויה בזן.

פיקטוס הוא צמח מתפס שייצמד לסביבתו – זה יכול להיות מוט, סבכה, צמחים אחרים, קיר או רהיט. הדרך שבה הוא מתחבר למשטחים היא דרך שורשי האוויר שלו. לפעמים זה קורה לבד, ולפעמים הוא צריך קצת עזרה, כמו למשל עם מיני ווים בלתי נראים. במקום לתת לו להשתחל, אתם יכולים גם לגדל פוטוס תאילנדי באדנית תלויה המאפשרת לשרוכים לרדת למטה.

פיקטוס טיפול

פוטוס תאילנדי

פיקטוס הוא צמח בית בעל תחזוקה נמוכה. בנוסף לטיפול השגרתי של השקיה ודישון, צעד נוסף שניתן לנקוט כדי לשפר את המראה שלו הוא גזירת עלים פגומים או מתים וגיזום כאשר הגפנים גדלות מדי והופכות לדלילות. קיצוץ הצמח יעודד צמיחת עלים חדשים ויהפוך אותו למלא יותר. גיזום עדיף לעשות באביב כאשר עונת הגידול מתחילה.

אם הפוטוס התאילנדי שלכם צובר אבק, אתם יכולים לשטוף את העלים במים. אל תשתמשו בשמן כדי לגרום להם להבריק, מכיוון שהוא יכול לסתום את התאים ולהשפיע על יכולתם של העלים לנשום.

תנאי אור

פיקטוס זקוק לאור בהיר אך הוא חייב להיות עקיף. כאשר הוא נחשף לשמש ישירה מלאה, העלים שלו יאבדו את הגיוון שלהם וייחרכו.

אם אתם מציבים את הצמח ליד חלון עם אור שמש ישיר, זה ידרוש וילון כדי להגן עליו מאור שמש ישיר.

אדמה

השתמשו בתערובת עציצים שכבר מכילה חומרים מזינים ומבטיחה ניקוז טוב באמצעות השילוב של אזוב כבול, קליפת אורן ופרליט או ורמיקוליט. פיקטוס לא מסתדר באדמה רטובה וספוגה.

השקייה

טיפול בפיקטוס

כשאתם משקים פיקטוס כסוף, המפתח הוא להימנע מהשקיית יתר, שתתבטא בעלים צהובים ונבילת הגפן.

השקו רק כאשר שני הסנטימטרים העליונים של האדמה מרגישים יבשים למגע – תקעו את האצבע לתוך האדמה כדי לבדוק. השקו לאט ולעומק במים בטמפרטורת החדר עד שתראו מים מחלחלים מתוך חורי הניקוז.

טמפרטורה ולחות

פוטוס תאילנדי הוא צמח טרופי, מה שאומר שהוא זקוק לחום ולחות. טמפרטורת הגידול האידיאלית נעה בין 15-30 מעלות. בטמפרטורה נמוכה יותר, הוא יסבול מנזקי קור וימות. באוויר יבש, קצות העלים יכולים להפוך לחומים.

תנאי גידול אופטימאליים יהיו 40 עד 50% לחות סביב הצמח שלך. ניתן להגביר את הלחות על ידי הנחת העציץ על מגש מלא בחלוקי נחל ומים, אך באופן שהשורשים לא יהיו חשופים למים. אופציה נוספת היא לגדל אותו בחדר עם לחות גבוהה, פיקטוסים גדלים נהדר בתור צמחים למקלחת.

דשן

במהלך עונת הגידול, מהאביב ועד הסתיו, יש לדשן פיקטוס בערך פעם בחודש בדשן מלא ומסיס במים.

שתילה מחדש

פיקטוס כסוף נשפך

אם אתם רואים שורשים יוצאים מחורי הניקוז של העציץ, זה הזמן לעבור לעציץ חדש. תלוי כמה מהר הפיקטוס שלך גדל, זה עשוי להיות נחוץ מדי שנה או שנתיים.

כדאי לשתול מחדש עם תחילת עונת הגידול. בחרו עציץ בגודל גדול מהעציץ הנוכחי ומלא אותו בתערובת אדמת עציצים טרייה. תערובות מסחריות מכילות בדרך כלל מספיק דשן למספר חודשים אז קחו זאת בחשבון בעת האכלת הצמח.

ריבוי פוטוס תאילנדי

באביב או בתחילת הקיץ, קחו גזרי קצה של כמה ס”מ מצמח בריא. מניחים אותם בכלי מלא בתערובת אדמת עציצים טרייה וניקוז טוב. שמרו על האדמה לחה באופן שווה ובאותו מיקום (אור עקיף) כמו צמח האם. לאחר כחודש, גידול חדש אמור להצביע על כך שהצמח השתרש, וניתן לעבור ללוח הזמנים של השקיה נמוכה יותר.

מזיקים ומחלות נפוצות

פוטוס תאינלדי לרוב נקי ממזיקים ומחלות, אך עלול להיות מותקף על ידי קשקשים או קרדית עכביש, שניתן פשוט לשטוף. אל תשכחו לשטוף גם את החלק התחתון של העלים. לחלופין, אם יש זיהום משמעותי, מרחו סבון קוטל חרקים או שמן גננות המסומן לשימוש על צמחים מקורים.

בנוסף, אם פיקטוס מקבל יותר מדי מים, הוא עלול לפתח ריקבון שורשים.