אגלונמה אדומה – מדריך לגידול וטיפים לטיפול מוצלח

יש לא מעט צמחים ביתיים מרשימים, אך אגלונמה אדומה ידועה במיוחד. גם ללא פריחה, מרהיבה ביופייה. מדובר בצמח בעל עלים יחסית גדולים ובעיקר מאוד צבעוניים. מלבד קו מתאר אדום, גוף העלה מתהדר בגוונים ירוקים, צהובים וורודים. אומנם יש להקפיד מבחינת השקיה, אך מדובר בצמח מאוד סלחני וקל לגידול. גם ללא תאורה או השקיה מספקת, אגלונמה אדומה תשמור על מופע מרשים לאורך זמן. 

אגלונמה מגיעה אלינו מהאזורים הטרופיים של אסיה ומשתייכת למשפחת הפרגיים. זהו צמח רב שנתי, ביתי, חזק ובעל קצב צמיחה בינוני. חסר פריחה ובעל עלווה משמעותית וצפופה.

סוגי אגלונמה

סוגי אגלונמה

לצד אגלונמה אדומה, יש מגוון זנים נוספים, 20 זנים ליתר דיוק. כך למשל ישנה אגלונמה סילבר, שגם ידועה כאגלונמה כסופה. אגלונמה סילבר קווין מתהדרת בגווני ירוק בהירים לצד כתמים בירוק כהה.

נוסף לכך, ישנה אגלונמה ורודה שמזכירה את האדומה, אך בעלת גוונים יותר בהירים. ישנה אגלונמה ירוקה שמציגה שרטוט מדויק של שדרת העלה, לצד רקע בעל גוון שונה.

מה עוד? ישנה אגלונמה לבנה ייחודית למראה. בעיקר לבנה ומעט ירוקה מסביב.

אגלונמה אדומה טיפול 

  • תאורה על מנת ליהנות מאגלונמה שנראית במיטבה, יש להציבה במקום שופע אור טבעי.
    מנגד, אם מציבים אגלונמה אדומה תחת שמש ישירה, מסתכנים בשריפת העלים. חסר מקום מואר, אך עדיין רוצים ליהנות מצמח מרשים ביופיו? תנסו! גם ללא תאורה רבה היא תיראה מרשימה. מצד שני, ככול שהתאורה יותר חזקה, כך הצבעים יותר בוהקים.
  • מצע – האדמה צריכה להיות מאווררת ולא דחוסה, וזאת כדי שעודפי המים יצליחו לחלחל בקלות. מעדיפים לשתול בעציץ? תוודאו שהקוטר לפחות 15 ס”מ. 
  • טמפרטורה – אגלונמה אדומה אינה אוהבת טמפרטורות נמוכות. כל עוד הטמפרטורה נעה בין 12 ל28 מעלות היא תיראה במיטבה. כמו כן, לא אידאלי לרכוש אגלונמה אדומה במקום חם ולהציבה במקום הרבה יותר קר (או ההיפך). אינה מגיבה היטב לשינויי טמפרטורות. 
  • דישון – אם רק תקפידו לדשן מדי חודש במהלך האביב והקיץ, היא תגדל יפה תוקיר תודה.
  • לחות – אגלונמה אדומה מסתדרת גם ללא אחוזי לחות גבוהים באוויר. מנגד, תיראה במיטבה אם תקפידו לרסס את העלים. מתי? עדיף בשעות הבוקר, אחת לכמה ימים.
טיפול באגלונמה אדומה

השקיה

בחודשים היותר חמים יש לוודא שהאדמה נשארת לחה. עם זאת, יש להיזהר מהשקיית יתר. יותר מדי מים מובילים לריקבון של השורשים. מה באשר להשקיה בחורף? חשוב להשקות הרבה, אך הכרחי לבדוק שבין השקיה אחת לשנייה האדמה מתייבשת כמעט לגמרי. מתי אם כן משקים? בודקים, ואם מגלים שהאדמה יבשה, משקים. 

עוד נציין שאם מגלים שהקצוות של העלים השחימו, ככול הנראה מדובר בהשקיית יתר. אינכם חושבים שזו הבעיה? ייתכן שמדובר באיכות המים. אגלונמה מעדיפה מים מסוננים, וזאת כדי להימנע מעודף של כלור, מלחים ופלואוריד. לא רוצים להתעסק עם מים מסוננים? הכינו בצד את מי ההשקיה לילה לפני, וזאת כדי להפריד את המשקעים.

רעילות לבעלי חיים

רבים תוהים האם צמח האגלונמה רעיל, ופה נענה שאכן כן. הן עבור בני אדם והן עבור חיות. מצד שני, צמח אגלונמה מומלץ במרחב הביתי. שנרחיב? נחשב כצמח מטהר אוויר טבעי ויעיל. 

אגלונמה אדומה

שנסכם?

אגלונמה אדומה אידאלית לגידול במשרד, בבית ובאופן כללי בכל מקום מוצל. היא ססגונית, מרשימה ומציעה מגוון נרחב של סגנונות עיצוביים. מכאן שגם אם תרכשו 5 צמחים מאותה קטגוריה, עשויים ליהנות משלל מופעים שונים. כאן נוסיף שהיא יודעת להתמודד היטב גם עם תאורה חלשה, ועל כן אידאלית כמתנה.

עוד נציין שאם רוצים ממנה עוד, ניתן לייצר לבד (ובקלות) ייחורים. כל שנדרש לעשות זה לפצל את הצמח הראשי (כולל מערכת השורשים) ולשתול מחדש במקום הרצוי.