קרוטון פטרה

מה כבר אפשר לא לאהוב בפלטת העלים הצבעונית של קרוטון פטרה? אדום בוהק, צהוב, כתום וירוק – שילוב הגוונים בעלים מוסיף הרבה צבע למרחב הבית.

העלים של צמח צעיר יתחיל בצבע ירוק ולאט יקבלו צבע כשהוא מתבגר וממוקם בחלון מזרחי, דרומי או מערבי כדי לקבל הרבה אור בהיר ועקיף. ככל שתהיה יותר שמש, כך יופיעו יותר גוונים בעלווה המגוונת הייחודית. פסים בצבע אדום או ורוד וצהוב יעמדו בניגוד יפה על הגוון הירוק הכהה יותר.

תנו לו מקום לגדול לאורך זמן כי הוא יכול להגיע לגובה של מטר ולרוחב דומה, מה שיכול להוסיף אווירה טרופית לבית. צמח קרוטון פטרה מלא בצבעים מרהיבים ויפים. פלא של קשת בענן, תדאגו לו כראוי והוא יכניס צבע וחום לכל חדר!

קרוטון פטרה נחשב גם לצמח מטהר אוויר שיכול להוסיף רעננות ולחות לאוויר הבית.

לצד זאת, מדובר בצמח רעיל לבעלי חיים והוא יכול לגרום גם לגירוי בעור שלכם. לכן, אם יש לכם בעל חיים בבית או שאתם רגישים במיוחד לא היינו ממליצים על עליו. יש לא מעט חלופות של צמחים לא רעילים לחתולים וכלבים שכדאי לבחור לגדל בבית.

טיפול בקרוטון פטרה

קרוטון פטרה טיפול

העדפת אור

צמח הקרוטון פטרה יפיק עלים צבעוניים באור שמש בינוני עד בהיר, עקיף. הוא יכול לסבול אור נמוך יותר, אבל העלים שלו יישארו ירוקים כמו הצמיחה החדשה שלו. הוא זקוק ל-4-6 שעות של אור שמש עקיף ביום כדי לשמור עליו צבעוני ותוסס.

אם מגדלים בחוץ, ודאו שיש לו קצת צל אחר הצהריים ובערב כדי למנוע עלים שרופים. אם מעבירים את הצמח הזה מנקודה אחת (מפנים אל חוץ), הוא עלול להפיל עלים. המשיכו לטפל בו, והוא אמור להתאושש עם הזמן.

מים ולחות

קרוטון פטרה דורש תחזוקה בינונית. בדקו את הס”מ העליון של האדמה, אם היא נדבקת לאצבע שלך, היא לא צריכה השקיה. העלים גם יצנחו אם הם צמאים אבל יחזרו לגדול לאחר מכן. השתמשו במים פושרים, מסוננים או מינראליים, ושטפו את הצמח. הניחו למים להתנקז לחלוטין לפני שמחזירים אותם לעציץ. חזרו על רוטינת ההשקיה הזאת כאשר האדמה העליונה של הקרוטון מתייבשת שוב.

צמח זה מגיע מהאזורים הטרופיים של דרום מזרח אסיה, דרום הודו ואוסטרליה, ומכאן העדפתו למקומות כמו הסביבה המקומית שלו עם תנאי לחות גבוהים. הוסיפו לחות באמצעות שפריצר, מכשיר אדים או מגש חלוקי נחל כדי לשמור על הצמח הזה לח ושמח.

טמפרטורות אידיאליות

צמחי קרוטון פטרה אוהבים אווירה חמה יותר בדומה לסביבתם הטבעית, ולכן הם מעדיפים טמפרטורות שבין 15-25 מעלות. הרחיקו את צמח הבית הזה מאוויר קר סביב המיזוג ומסביב לחלונות שעלולים להכניס אוויר. האוויר הקריר יותר יכול לעכב את הצמיחה, או במקרה הגרוע לפגוע בצמח שלך.

דשן

דשן עם דשן אורגני פעם בחודש לצמיחה מיטבית וטיפוח קרוטון פטרה בחודשי האביב והקיץ. הפסיקו את הדישון בחודשי הסתיו והחורף בתקופת המנוחה שלו.

שתילה מחדש

שתלו מחדש את הצמח כאשר אתם מתחילים לראות את השורשים מגיחים דרך חורי הניקוז. בתחילת האביב, שתלו מחדש במיכל שגודלו 5 ס”מ רחב יותר מהקודם. השתמשו באדמת עציצים מנוקזת היטב כדי למנוע שורשים ספוגי מים. אם באדמה כבר מעורבבים דשנים, המתינו 3-6 חודשים לפני הוספה נוספת.

לאחר השתילה מחדש הצמח עלול למחות על ידי איבוד חלק מהעלים שלו. תגובת הלם זו יכולה להיות אופיינית לצמח זה מכיוון שהוא רגיש לשינויים בסביבתו. תן לו מעט דשן, והוא אמור להתאושש עם צמיחה ירוקה חדשה.

ניקוי

ניקוי עלי קרוטון פטרה

שמרו על צמח קרוטון פטרה נקי מאבק על ידי ניקוי קפדני של העלים עם מטלית לחה. קחו בעדינות את המטלית ונגבו את העלים מלפנים ומאחור, הקפידו לא לפגוע בהם. אל תשתמשו במבריק עלים בתרסיס; זה עלול לחסום את הסטומטה (מבנה התא לחילופי פחמן דו חמצני ומים באוויר). עם זאת, אתם יכולים לרסס את העלים רק במים למטרות לחות וניקוי.

גיזום וריבוי

אם רוצים ליצור צמיחה עבה יותר, חיתכו את הגבעולים כדי לקדם הסתעפות. זה יכול לעזור לצמח לכוון את האנרגיה לכיוון הגבעולים הראשיים. ללא גיזום קבוע, הצמח יהפוך לגבוה ודליל.

אל דאגה, ניתן להפיץ את הגבעולים הללו! השרישו אותם במים או באדמה לחה באופן במשך 3-6 שבועות כדי שהשורשים יופיעו. הורמון השתרשות יכול לעזור לתהליך זה, ובדרך כלל מומלץ לשמור אותו באזור לח כדי לעודד את התהליך.

בעיות נפוצות של צמח הקרוטון

  • השקיית יתר יכולה להרוג את הצמח הזה. שמרו על השורשים מלשבת במים כדי לנסות ולמנוע כל נזק. השתמשו באדמת ניקוז טובה ובעציץ עם חורי ניקוז בגודל מתאים. לפני השקייה, בדקו תמיד כדי לוודא ששני הסנטימטרים העליונים של האדמה יבשים לחלוטין!
  • אם עלי הקרטון שלך אינם צבעוניים, העבירו אותם לנקודה בהירה יותר ליד חלון עם אור עקיף כדי לקדם צבע וצמיחה טובים יותר.
  • כנימה קמחית וקרדית עכביש יכולים לתקוף את הצמח הזה אם הוא נמצא במתח. הסירו חרקים אלה באמצעות שמן נים או פתרונות טבעיים.
  • הוא לא אוהב שינוי נוף, אז שמרו אותו במקום אחד והימנעו ממשחק כסאות מוזיקליים איתו! קרוטונים נוטים לאבד את העלים שלהם במחאה. אם זה יקרה, המשיכו לטפל בו, וסביר להניח שהוא יתאושש מההלם של סביבה חדשה ויגדל צמיחה חדשה.

צמח לשילוב עם צמח הקרוטון פטרה

אם ברצונך להוסיף צבע משלים לצמח הקרוטון ‘פטרה’, נסו את האנטוריום האדום. פריחתו הצבעונית של אדום תגביר את הגוונים בקרטון. יש לו גם את אותו לוח הזמנים של השקיה ולחות, מה שהופך אותם לקלים לטיפול יחד. מעבר לזה, רוב הצמחים הטרופיים ישתלבו נהדר עם צורכי לחות וטמפרטורה דומים.